'Mehmed: Fetihler Sultanı' dizisinde Teoman Kumbaracıbaşı'nın oynadığı Sultan Murad kimdir?

Mehmed Fetihler Sultanı dizisinde her Salı ekranlara gelen ve dikkat çeken isimlerden biri Sultan Murad karakterini canlandıran Teoman Kumbaracıbaşı oldu. İşte bu karakterin tarihsel kökenlerini ve Sultan Murad'ın kim olduğu ile ilgili detaylar...

"Fatih Sultan Mehmet" karakterini canlandıran Serkan Çayoğlu'nun başrolünde olduğu "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin kadrosuna, Teoman Kumbaracıbaşı da katıldı. Kumbaracıbaşı, dizide deneyimli oyuncu olarak Sultan Murad'ı canlandırıyor.

TEOMAN KUMBARACIBAŞI KİMDİR?

Teoman Kumbaracıbaşı, 18 Ekim 1971'de Arjantin'de doğdu. Annesi Arjantinli, babası ise Türk'tür. Altı yaşında ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşındılar. Avusturya Lisesi'nde eğitim gördü ve tiyatroya burada ilgi duymaya başladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gemi İnşaatı Mühendisliği bölümünü kazandı ve bu alanda eğitimini tamamladı. Kumbaracıbaşı, çeşitli tiyatro gruplarında hem sahne önünde hem de sahne arkasında görev aldı.

Kumbaracıbaşı, ilk kez 2004 yapımı Uğur Yücel imzalı "Yazı Tura" filmiyle kamera karşısına geçti. Bu filmde, eşcinsel bir karakter olan "Teoman"ı canlandırdı. Bu rolün ardından Girdap (2008), Made in Europe (2008), Gecenin Kanatları (2009), Tuzak (2009) gibi filmlerde yer aldı. Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak (2010) filmindeki Giovanni karakteriyle özellikle takdir topladı. 2010'lu yıllarda Vay Arkadaş (2010), Eyyvah Eyvah 2 ve Eyyvah Eyvah 3, Evim Sensin (2012), htr2b: Dönüşüm (2012), Kördüğüm (2016), Fi (2017), Avlu (2018) gibi birçok film ve televizyon projesinde rol aldı. Yakın zamanda Doğduğun Ev Kaderindir (2020), 10 Bin Adım (2021), Kuruluş: Osman (2021) ve Destan (2021–2022) gibi yapımlarda da seyirci karşısına çıktı.

SULTAN MURAD HAKKINDA

Sultan Murad Han, tüm Osmanlı tebaasının saygı duyduğu bir hükümdardı. Ömrünü cenk ederek geçiren ve Haçlı ordularını defalarca bozguna uğratan büyük bir komutandı. Bir sulh döneminin başladığını düşünerek tahtı Şehzade Mehmed'e bıraksa da, yaklaşan büyük tehlike, isyanlar ve Çandarlı'nın entrikalarına kayıtsız kalmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Now TV'de finali iddia edilen dizinin heyecanlandıran haberi: Güçlü kadro ile dikkat çekiyor
Partide görevi devralanlar dünyalık kapmış gibi davranıyorlar
Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim, fakat...
Gazetecilik skandalı
Emniyet’te kaset savaşlarının arkasında neler var?