Mehmet Ağar ve 17 Sanık Beraat Etti! Faili Meçhullerde Adalet Nerede?

1993-96 yılları arasında işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından onandı. Mağdurların aileleri, bu karara sert tepki gösterdi.

1993-96 yılları arasında işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili açılan davada eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından onandı. Yıllar boyunca tartışmalara neden olan bu dava, birçok kişinin gözünde adaletin tecelli etmediği bir dosya olarak anılıyor. Bu kararla birlikte, faili meçhul cinayetler arasında bulunan Mecit Baskın’ın oğlu Eren Baskın da sosyal medyada tepkisini dile getirerek "Babamın katledilmesinden sorumlu olanlar yargı eliyle aklandı" dedi.

KARARIN ARDINDAKİ TEPKİLER

Yargıtay'ın beraat kararını onaması, özellikle mağdur aileler arasında derin bir üzüntü yarattı. Mecit Baskın’ın oğlu Eren Baskın, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bu duruma sert tepki gösterdi. "İnsanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz" diyen Baskın, adaletin yerine gelmediğini ve sorumluların hukuk eliyle korunduğunu savundu.

ZAMAN AŞIMI VE BERAAT

Yargıtay tarafından onanan karara göre, 1993-96 yılları arasında işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili sanıklar, zamanaşımı ve beraat gerekçesiyle aklandı. Bu karar, hukuk çevrelerinde de çeşitli tartışmalara yol açtı. Özellikle insanlığa karşı işlenen suçların zamanaşımına uğramayacağına dair uluslararası hukuki prensipler, mağdur aileler tarafından vurgulandı.

EREN BASKIN’IN AÇIKLAMASI

Mecit Baskın’ın oğlu Eren Baskın, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

"Bu gün aralarında Babam Mecit Baskın’ın da yer aldığı 19 yurttaşın gözaltına alınıp katledilmesinden sorumlu Mehmet Ağar yargı eli ile aklandı. Yargıtay tüm gerçekliklere ve onlarca tanıklığa rağmen verilen beraat hükmünü onadı. Onlarca insanımızı katleden bu karanlık zihniyete karşı mücadelemizin önünü kesebilmek için hukuku paramparça ettiler. Ancak biz, mücadelemizi sürdüreceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.