Mehmet Barlas: Bazı amatörler, yüksek fiyatla elma-armut satan manavları cezalandırmanın çare olduğunu sanıyor

Sabah Başyazarı Mehmet Barlas, "Bazı amatörler, yüksek fiyatla elma-armut satan manavları cezalandırmanın çare olduğunu sanıyor" diyerek devletin enflasyona el atması gerektiğini savundu.

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye'deki pahalılıkla ilgili devletin işin içine girmesi gerektiğini savundu.

"Yüksek fiyatla elma-armut satan manavları cezalandırmanın çare olduğunu sanıyor"

Siyasetin de, ekonominin de gündeminin hayat pahalılığı üzerinde geliştiğini kaydeden Barlas, "Bazı amatörler, yüksek fiyatla elma-armut satan manavları cezalandırmanın çare olduğunu sanıyor. Bunlar Türkiye'de şu anda enflasyon hızının % 20'lere dayandığının farkında değiller. Neticede yüksek enflasyonun yaşama yansıması yüksek fiyatlardır" dedi. Barlas'ın bu sözleri akıllara Erdoğan'ın "Öyle patates, soğan stokçuluğu, öbür tarafta birçok sebze, meyvede bu tür stoklar yapmak.. Bunların bedelini ödeyecekler" sözlerini getirdi.

"Devlet, yerel yönetimlerle işbirliği yapmalıdır"

Pahalılıkla mücadelenin ancak üretimi artırarak veya daha ucuz fiyatlı malları piyasaya sürerek mümkün olacağını belirten Barlas, şöyle devam etti:

Bu konuda devlet, özellikle yerel yönetimlerle işbirliği yapmalıdır.  Örneğin, eğer tarlada fiyatı 5 TL olan elma kentteki manavda 15 TL'ye satılıyorsa bunun çaresi devletin ya da belediyenin tarladaki ürünü ucuza alıp tanzim satışlarla halka ucuza arz etmesidir. Eski Türkiye'de fiyatların dengelenmesi konusunda yerel yönetimler çok aktifti. Örneğin, bugün Migros diye bildiğimiz zincirin başlangıcı İsviçre'den gelen ve üstünde Migros yazısı bulunan kamyonetli satıcılardı. Bunlar İstanbul'da semt semt dolaşıp halka ucuza hizmet ve mal sunarlardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığından İşlenmemiş Altın İthalatında Kota Açıklaması
Depoları doldurmayın: Benzin ve motorine indirim geliyor!
Sigara tiryakileri bu son zamdan sonra tütüne yönelebilir! O sigara grubuna zam yapıldı!
Kripto Paralar Sıkı Denetime Alınıyor! Bakanlık İki Vergi Birden Getiriyor!
Türkiye'nin Nisan Ayı İhracatında %12'lik Artış