Mehmet Metiner: 28 Şubat zihniyeti devam ediyor

“28 Şubat zihniyeti sürüyor besbelli. Bu ülkede Recep Peker laikçiliği de birileri üzerinden devam ediyor hâlâ”

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde bir profesörün ders esnasında bir öğrenciye “başörtüsünü neden takıyorsunuz?” dediği iddiasını köşesine taşıyan Eski Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, “28 Şubat zihniyeti sürüyor besbelli. Bu ülkede Recep Peker laikçiliği de birileri üzerinden devam ediyor hâlâ” diye yazdı.

Recep Peker’in  CHP’nin tek parti döneminin en muktedir genel sekreteri ve partinin köktenlaikçi ideoloğu olduğunu yazan Metiner,  okul öncesi çocuklara Diyanet kurslarında Kur’an öğretilmesi ile ilgili CHP Milletvekili Özgür Özel'in “Orta Çağ zihniyeti” sözlerini hatırlatarak "Kemal Bey varsın istediği gibi başörtüsü-helalleşme deyip dursun, CHP’nin asıl genleri değişmiyor işte. Değiştirmek istiyorsa yani sahiden helalleşmek istiyorsa bu tarz düşünen yönetici olarak seçtiği isimleri değiştirerek koyulsun yola ki inandırıcı olabile!" görüşünü dile getirdi. 

Öğretim üyesinin bilgi taşıyıcı bir hoca olmak yerine öğrencilerine kendi ideolojik dogmalarını empoze ettiğini ve karşı taraflı bir militan gibi davranmasının kabul edilemeyeceğini belirten Metiner, “Üniversiteler ideoloji yuvaları değildir. Hele hele öğrencilerinin giyim kuşamı üzerinden ayrımcılık ve nefret kusan ideolojik militanların imtiyaz alanları hiç değildir. İlgili üniversite gereğini yapmıyorsa sorunludur. YÖK Başkanlığı gereğini yapmıyorsa yazıklar olsun!” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu
Polisin boynuna bastırdığı adam hayatını kaybetti
ABD'de bu yılki ilk iflas geldi: Republic First Bank kapatıldı