Mehmet Metiner: Fikri olmayanın siyaseti, hakaret ve küfürledir

“Fikrine güvenen birinin dilinden hakaret ve küfür sadır olmaz” diyen Metiner, “Siyasetin dilinin giderek haramileşmesi, siyaset haramilerinin giderek çoğalması anlamına geliyor.

AKP eski milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, isim vermeden siyasetçilerin kullandığı dili eleştirdiği bugünkü yazısında “Fikri olmayanın siyaseti, hakaret ve küfürledir. Bir siyasetçi hakaret ve küfrü siyasetinin merkezine yerleştirmişse bilesiniz ki onun bu ülkenin sorunlarının çözümüne dair fikri yoktur” görüşünü dile getirdi.

“Fikrine güvenen birinin dilinden hakaret ve küfür sadır olmaz” diyen Metiner, “Siyasetin dilinin giderek haramileşmesi, siyaset haramilerinin giderek çoğalması anlamına geliyor. Tek tek örneklendirmemize gerek yok. Kimin ne söylediği herkesin malumu. Hakaret ve küfürleri sahiplerine iade ederken dahi utananlar ile ağza alınmayacak hakaret ve küfürleri boca ederken utanmayanların farkını görmek lazım” dedi.

“Siyasetin dilinin nasıl temiz olması gerektiğini göstermek bize düşer” diyen Metiner, şöyle devam etti: “O birileri bizi kendilerine benzettiği zaman, işte o zaman temelli kaybederiz. İşimiz şahıslarla değil, fikirlerledir. Bir yanlış, bir başka yanlışla düzeltilmez. Önemli olan, her daim en ağır saldırılar karşısında bile ahlaki ve edebi üstünlüğü koruyarak karşılık vermeyi bilmektir. Değilse ötekinden bir farkımız kalmaz bizim. Zaten o birilerinin istediği de bu. Bizi çekmek istedikleri tuzak da bu.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

O İsim de Kadroda: Bahar Dizisine Flaş Transfer! Yasemin Kay Allen Geliyor!
Kredi Borcunu Emekli Maaşıyla Ödeyenlere Yargıtaydan Emsal Karar Geldi!
İŞKUR'un verilerine göre, önümüzdeki on yılda bu mesleklerin talebi artacak!
IŞİD'e yönelik 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı!
Güneşli günler yola çıktı: 7 Mayıs 2024 İzmir hava durumu