Mehmet Metiner: Tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek millet diyenlerdeniz

''Devletimiz tek olsun ve hepimize ait olsun. Bütün farklılıkları da kendinden bilen demokratik bir anlayışta olsun diyenlerdeniz biz”

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili Mehmet Metiner, bugünkü yazısında,  başkanlığını yaptığı, "Türkiye Yüzyılı'nda Kürtler"  panelleri düzenleyen Demokrasi ve Birlik Derneği’ne (DEMBİR-DER) yöneltilen “bölücü” eleştirilerine yanıt verdi.

Etnik temelde ayrı bir devlet taleplerinin bulunmadığını yazan Metiner, “Türkiye Cumhuriyeti devletini kendi devletimiz olarak kabul ediyoruz. Ayrı devlet taleplerini de bölücülük olarak görüp şiddetle reddediyoruz. Yani tek devlet diyoruz. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek millet diyenlerdeniz biz.

Devletimiz tek olsun ve hepimize ait olsun. Bütün farklılıkları da kendinden bilen demokratik bir anlayışta olsun diyenlerdeniz biz” dedi.

Metiner, etnik temelde federasyon ve özerkliğe de karşı olduklarını belirterek “Devletimizin bekası ve milletimizin birliği açısından bu tür etnik kompartımancılık uygulamalarının tehdit oluşturduğuna inanıyoruz.

Peki, soruyoruz: Böyle düşünen ve inanan bizler nasıl oluyor da bölücü oluyoruz? Sahi biz neyi nasıl bölüyoruz söyler misiniz?” diye yazdı. 

Türkçe’nin resmi dil olarak aynen muhafaza edilmesinden yana olduklarını ve anadilde eğitimi savunmadıklarını yazan Metiner, şöyle devam etti: “Biz Türkçe dışındaki ana dillerimizin öğreniminin ve öğretiminin gerekli olduğunu savunanlardanız. Anadilde eğitimden kastedilen şey, Türkçe’nin dışındaki ana dillerimizden herhangi biri ile (Kürtçe, Arapça vs) baştan sona tüm eğitimin yapılması ise bunun etnik gettoculuğa ve son tahlilde de etnik ayrışma ve çatışma yol açacak bir öneri olması hasebiyle kabule şayan bulmuyoruz. 

Bizim istediğimiz, anadilin öğrenimi ve öğretimidir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Gerçek bir bahar için kaldırın Taksim yasağını
İktidarın bakanlarının, kullanmadığı bir markayı dünyanın birçok ülkesi neden kullansın ki
AKP kulislerinde Murat Kurum’un geleceği konuşulurken parti içinde değişim için umutsuzluk hakim
Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir?
Fatura birilerinin sırtına yüklenecek hazırlık bu yönde