Mehmet Şimşek, 3 bin 400 büyük şirketten her birinin hesaplarını tek tek sorgulayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimlerinin büyük şirketleri de kapsayacağını belirtti. Şimşek, 30'a yakın şüpheli işlem nedeniyle 3 bin 400 büyük şirketin sorgulanacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimlerinin büyük şirketlere de yayılacağını duyurdu. Şimşek, 3 bin 400 büyük şirketin, yaklaşık 30 şüpheli işlem nedeniyle incelemeye alınacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şüpheli işlemlerle dikkat çeken büyük şirketler için harekete geçti. Şimşek, vergi denetimlerinin artık yalnızca küçük işletmelerle sınırlı kalmayacağını, büyük şirketlere de kapsamlı bir şekilde uygulanacağını duyurdu. Bakan Şimşek, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, denetimlerin genişletileceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Yoğunlaşan saha denetimlerimizle vergiye gönüllü uyumu artıracağız. 3 bin 400 büyük şirketi 30’a yakın farklı işleme yönelik izaha çağırıyoruz. İzah vermeyen veya izahı yeterli görülmeyenleri vergi incelemesine alacağız. Vergide etkinliği artıracak ve adaleti sağlayacağız"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.