Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kral Günü Resepsiyonu'nda konuştu. Enflasyonla mücadele programının kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Şimşek, "Türkiye sahalara döndü. Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kral Günü Resepsiyonu'nda konuştu. Enflasyonla mücadele programının kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Şimşek, "Türkiye sahalara döndü. Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı. Güçlü bir program uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimşek'in gündeminde Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının yenilenmesi süreci de bulunuyordu. Bu konuda "Gümrük Birliğinin güncellenmesi gerektiği açık, çünkü karşılıklı olarak yararlı. Gümrük Birliğini modernize etmek ve geliştirmek Türkiye ve Avrupa Birliği'nin çıkarınadır, bu yüzden ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Resepsiyonda konuşan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ise Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilere dikkat çekti. İki ülke arasındaki Dostluk Anlaşması'nın 100. yılını hatırlatan Wijnands, bu kapsamda Ankara'da önemli bir etkinlik düzenleneceğini belirtti. Ayrıca, ünlü Hollandalı Türk sanatçı Karsu'nun Ankara'da ücretsiz bir konser vereceğini duyurarak, bu etkinliğe teşekkür etti. Hollanda'nın Türkiye'deki önemli yatırımcılardan olduğunu da vurguladı, Türkiye'de 3 binden fazla Hollandalı şirketin bulunduğunu ve Hollanda'nın Türkiye'deki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olduğunu belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Yaklaşık 1 milyon araç karakodlu plaka aldı
Kaç kişi daha EYT'li olacak?
Benzine indirim geldi: Tabelada fiyat değişti
Doğum izni süresi uzatılıyor
Kamu bankaları reklama milyarlarca TL harcadı