Mehmet Şimşek: Bütçe açığını kontrol altına aldığını açıkladı. Zorunlu afet sigortası geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması ödül töreninde konuştu. Bakan Şimşek, bütçe açığını kontrol altına aldıklarını ve 2024'te zorunlu afet sigortası getirmeyi planladıklarını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması ödül töreninde katılımcılara seslendi. Bakan Şimşek, bütçe yönetimi ve afet sigortası konularında önemli açıklamalarda bulunarak, ülkenin geleceğine dair stratejik adımları paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması ödül törenine katıldı. Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, milletvekilleri, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Bakan Şimşek, deprem harcamaları hariç bütçe açığını kontrol altına aldıklarını ve düşük enflasyonun öngörülebilirliği artırdığını belirtti. Deprem nedeniyle oluşan bütçe açığının kontrol altına alındığını vurgulayan Şimşek, 2024'ün 3. ve 4. çeyreğinde zorunlu afet sigortasını getirmeyi planladıklarını ifade etti.

Deprem sigortasının kapsamının dar olduğunu ve sadece binaları kapsadığını belirten Bakan Şimşek, afet sigortasının ise diğer riskleri de kapsayacağını vurguladı. Şimşek, zorunlu deprem sigortasının önemine değinerek, bunun üzerine ilave adımlar atmaları gerektiğini söyledi.

Şimşek, zorunlu afet sigortasının, doğal afetlerin sıklığını artırma riskine karşı bir tedbir olarak düşünüldüğünü ve 12. Kalkınma Planı'nda bu düzenlemenin yer aldığını belirtti. Bu sigortanın ev eşyası dahil diğer tüm riskleri kapsayacağını ve ülkedeki sigortacılık oranını artıracağını belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.