Mehmet Şimşek: Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ağustos 2024'te cari işlemler hesabının 4,3 milyar dolar fazla verdiğini açıkladı. Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1'in altına gerileyerek 11,3 milyar dolara düştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ağustos 2024'te cari işlemler hesabının 4,3 milyar dolar fazla verdiğini ve cari açığın milli gelire oranının yüzde 1'in altına gerilediğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan ödemeler dengesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, cari açığın milli gelire oranının yüzde 1’in altına gerilediğini belirtti.

Ağustos 2024'te cari işlemler hesabının 4 milyar 324 milyon dolar fazla verdiğini sosyal medya hesabından duyuran Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Ağustos ayında 4,3 milyar dolarla son beş yılın en yüksek aylık cari fazlası gerçekleşti ve yıllık cari açık 11,3 milyar dolara düştü. Böylece 2023 yılı Mayıs ayına göre yıllık cari açıktaki azalma 44,4 milyar dolara ulaştı. Yılın ilk sekiz ayında portföy girişleri 24,9 milyar dolar oldu ve banka ile gerçek sektörün dış borç çevirme oranları sırasıyla yüzde 167 ve yüzde 132 olarak gerçekleşti. Cari açığın azalması ve dış finansmandaki güçlü görünüm, makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor ve ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.