Mehmet Şimşek: Dış Borçlanma Maliyetleri Düşüyor, Risk Primi İyileşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış borçlanma maliyetlerinin önemli ölçüde düştüğünü ve 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilinin getirisinin yüzde 7’nin altına indiğini açıkladı. Yapısal adımlarla kazanımları kalıcı hale getirerek risk primini daha da iyileştireceklerini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış borçlanma maliyetlerinde yaşanan önemli düşüşü ve 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilinin getirisinin yüzde 7’nin altına inmesini duyurdu. Şimşek, yapısal adımlarla bu kazanımları kalıcı hale getirerek risk primini daha da iyileştireceklerinin altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki dönemde yapısal adımlarla elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek risk primimizi daha da iyileştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dış borçlanma maliyetinin önemli ölçüde düştüğünü vurguladı. "10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilimizin getirisi, 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk kez yüzde 7’nin altına indi" dedi.

Kararlılıkla uyguladıkları program sayesinde makro finansal istikrarı güçlendirerek risk primini azalttıklarını belirten Şimşek, bu iyileşmenin özel sektörün dış finansmanını da olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.