Mehmet Şimşek, G20 Maliye Bakanları Toplantısı için Rio'ya gidiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 25-26 Temmuz’da Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenecek G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılacak. Şimşek, küresel ekonomik görünümle ilgili değerlendirmelerde bulunacak ve ikili görüşmeler yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 25-26 Temmuz tarihlerinde Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde gerçekleştirilecek G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere yola çıkacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 25-26 Temmuz tarihlerinde Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenecek G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılacak. Bakan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile birlikte yarın Rio de Janeiro'ya hareket edecek. Toplantı, G20'nin bu yıl bakanlar düzeyinde düzenlediği üçüncü etkinlik olacak.

Şimşek'in, toplantının "Küresel Ekonomik Görünüm ve Devam Eden Sınamalar" başlıklı oturumunda ana konuşmacılardan biri olarak yer alması ve burada küresel ekonomi ile Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Ayrıca, toplantı kapsamında diğer katılımcılarla ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi planlanıyor.

Toplantının gündeminde küresel ekonomik görünüm, finansal sektör görünümü ve kapsayıcılık, vergi politikalarında uluslararası işbirliği, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri, çok taraflı kalkınma bankalarındaki reformlar ve küresel borçluluk gibi konular yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.