Mehmet Şimşek, G20Brasil Toplantısında Vergi Politikaları ve Ekonomik Reformları Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20Brasil toplantısında küresel ekonomi ve vergi politikalarını değerlendirdi. Toplantıda, artan oranlı vergilendirmenin eşitsizliği azalttığı ve vergi adaletini desteklediği vurgulandı. Şimşek, büyüme potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20Brasil toplantısında küresel ekonomi ve vergi politikaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azaltma, mali disiplini güçlendirme ve vergi adaletini sağlama konularında uzlaşma sağlandı. Şimşek, yapısal reformlarla büyüme potansiyelini artırmayı ve makro istikrarı güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, G20Brasil toplantısında küresel ekonomi, vergi politikaları ve İstikrar ve Reform Programı üzerine değerlendirmelerde bulundu. Şimşek toplantıda şunları ifade etti:

"G20Brasil toplantılarında, küresel ekonomi ve vergi politikaları ile İstikrar ve Reform Programımıza dair görüşmelerde bulundum. Toplantılarda artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azaltma, mali disiplini güçlendirme, vergi adaletini sağlama ve kapsayıcı büyümeyi destekleme konularında uzlaşma sağlandı. G20 tarihinde ilk kez vergide ortaklık odaklı bir bildirge sunuldu.

Küresel ekonomideki zorluklar ve düşük verimliliğin büyümeyi sınırladığı günümüzde yapay zeka ve diğer teknolojilere hazırlık büyük önem taşıyor. Programımızla makro istikrarı güçlendirecek ve yapısal reformlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek büyüme potansiyelimizi artıracağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.