Mehmet Şimşek harekete geçti: Boşanan kadınlara sıkı takip başlıyor

Türkiye’de sosyal yardımlarla geçinen hanelerin sayısı artıyor. 2023'te 4,99 milyon hane sosyal yardım alıyor. Yeni düzenlemeyle, resmi boşanma yaşayan ancak aynı evi paylaşan kadınlar ve çalışmayanlar tespit edilerek istihdama kazandırılacak.

Türkiye’de sosyal yardımlarla geçinen milyonlarca kişi için yeni bir düzenleme devreye giriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısı 4,42 milyon iken, bu rakam 2023 yılında 4 milyon 990 bini aşmış durumda. Yani her beş aileden biri sosyal yardımlardan yararlanıyor.

Devlet, yeni dönemde bu yardımları daha etkin bir şekilde yönetmeyi hedefliyor. Bekar kadınlar, babalarından kalan emekli maaşının belirli bir kısmını alabiliyorlar. Ancak yeni düzenleme ile, eşiyle resmi olarak boşanmış olsa bile aynı evi paylaşmaya devam eden kadınlar ve çalışma gücü olduğu halde işte çalışmayan kişiler belirli kriterlere göre tespit edilecek. Bu durumdaki kişilerin istihdama katılması sağlanacak.

Türkiye’de, devletin sunduğu pek çok sosyal yardım çeşidi bulunuyor. Barınma, eğitim, engelli bakım, enerji, doğum, kreş, aşevi desteği, asgari geçinme, dul ve yetim aylığı ile yaşlılık aylığı gibi çeşitli destekler mevcut.

Sosyal yardım alan hane sayısındaki artış her yıl dikkat çekiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.