Mehmet Şimşek Tusaş saldırısını yorumladı: "PKK'nın bir terör örgütü olduğunu gösteriyor"

ABD'deki bir etkinlikte konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TUSAŞ'a yönelik saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, bunun Devlet Bahçeli'nin Öcalan hakkında yaptığı açıklamaların hemen ardından gerçekleşmesinin bir tesadüf olmadığını belirtti.

ABD'deki bir etkinlikte konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TUSAŞ'a yönelik saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, bunun Devlet Bahçeli'nin Öcalan hakkında yaptığı açıklamaların hemen ardından gerçekleşmesinin bir tesadüf olmadığını belirtti. Şimşek, "Bu saldırı, PKK'nın terörist bir örgüt olduğunu ve bazı kesimlerin birlik ve barışı istemediğini açıkça ortaya koyuyor," ifadelerini kullandı.

Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikte Türkiye ekonomisi ve uluslararası ilişkiler üzerine kapsamlı bir sunum yapan Şimşek, Türkiye’nin yatırım fırsatlarına değindi. Ülkenin 90 milyona yaklaşan nüfusu ve kişi başına düşen 15 bin dolarlık gelir seviyesiyle büyük bir ekonomiye sahip olduğunu vurguladı. Şimşek, "Sadece büyük değil, aynı zamanda hızlı büyüyen bir ekonomiyiz," diyerek Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında yüksek bir büyüme performansına sahip olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin güçlü iş gücü yapısına ve üretim kültürüne vurgu yapan Şimşek, her yıl 1 milyondan fazla nitelikli iş gücünün üniversite ve meslek okullarından mezun olduğunu belirtti. Şimşek ayrıca, Türkiye’nin gelişmiş ekonomiler kadar zengin olmamasının nedeninin katma değer zincirinde yeterince yukarı çıkamamak olduğunu söyleyerek, "Orta ve yüksek katma değerli ürünler üretmek için yapısal reformlara daha fazla hız vereceğiz," diye ekledi.

TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesisine yapılan terör saldırısıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Şimşek, saldırının Bahçeli'nin açıklamaları sonrasında gerçekleşmesine dikkat çekerek, bunun rastlantı olmadığını yineledi ve bu saldırının barış istemeyen çevrelerin faaliyetlerini gözler önüne serdiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.