Mehmet Şimşek: "Yeni denetim yöntemlerini devreye alacağız, kayıt dışı kazançların peşindeyiz"

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lüks yat ve tekne satışlarını inceleyerek "çok kazanan ancak az vergi veren" mükelleflere yönelik yeni denetim yöntemleri başlatıyor. 2021-2023 döneminde 1,4 milyar liralık vergi kaybı tespit edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "çok kazanan ancak az vergi veren" mükelleflere yönelik incelemelerini genişleterek lüks yat ve tekne satışlarını takibe aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni vergi paketiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, yeni denetim yöntemlerinin devreye gireceğini belirtti. "Kayıt dışı kazançların peşindeyiz" dedi.

2021-2023 yılları arasında lüks yat ve tekne satışlarından 1,4 milyar liralık vergi kaybı tespit eden Bakanlık, yüksek gelir elde eden ve lüks tüketimde bulunan mükellefleri yakın takibe aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında turizm bölgelerindeki lüks harcamaları izliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın verileri ile uluslararası bilgi değişimi yoluyla elde edilen bilgilerle satışları analiz eden Başkanlık, 2021-2023 döneminde 45 binin üzerinde özel tekne ve yat satışının gerçekleştiğini belirledi. Analizlerde, 15 bin gerçek kişi ve 1.527 şirketin beyan ettikleri satış bedeli ile gerçek satış fiyatı arasında büyük farklar bulundu. Bu mükelleflerin para transferleri de inceleme altına alındı.

Bakan Şimşek, "Çok kazanan ancak az vergi verenlerin kapısını çalmaya devam ediyoruz. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz sektör sektör genişliyor. Satış bedellerini düşük gösterenlerden gerekli vergi ve cezaları talep edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kayıt dışılıkla mücadeleye yönelik sektörel saha denetimlerinin devam edeceğini vurgulayan Şimşek, "Vergide adaleti artırmak için kayıt dışı kazançların peşindeyiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.