Mehmet Şimşek'ten kötü haber: Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belirlendi!

Türkiye'deki yüksek enflasyonu dizginlemek için ekonomi yönetimi dört farklı kısıtlama üzerinde duruyor. Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartı limitleri ve kullanıcıların aylık gelirleri arasındaki bağın zayıfladığı ve yeni düzenlemelerin yolda olduğu belirtildi.

Nisan ayında yapılan düzenleme ile kredi kartı akdi faiz oranları %4.25’e çıkarıldı, ancak bu artış beklenen ölçüde kart kullanımını azaltmaya yetmedi.

Türkiye'deki yüksek enflasyonu dizginlemek için ekonomi yönetimi dört farklı kısıtlama üzerinde duruyor. Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartı limitleri ve kullanıcıların aylık gelirleri arasındaki bağın zayıfladığı ve yeni düzenlemelerin yolda olduğu belirtildi. Bu düzenlemeler dört aşamada gerçekleştirilecek.

Kredi kartı limitleri artık şöyle belirlenecek:

Yeni düzenlemeye göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'ne anlık veri aktarımı yapacak. Bankalar, müşterilerinin SGK'daki güncel gelir bilgilerine dayanarak kredi kartı limitlerini belirleyecek. Bir yıldan az süredir kullanılan kartlar için aylık net gelirin iki katı, daha uzun süreli kartlar için ise dört katı limit tanınabilecek.

Bu düzenlemeyle birçok kredi kartı limitinin düşürülmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.