Mehmet Şimşek'ten savunma sanayi payı açıklaması: Zor bir coğrafyadayız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis'e sunulan savunma sanayi katkı oranı teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, teklifin tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gideceğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis'e sunulan savunma sanayi katkı oranı teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Canlı yayında NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Şimşek, teklifin içeriğine dair detaylar verdi.

Şimşek, 100 bin lira üzerindeki kredi kartı limitleri için yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu kesintisi öngören kanun teklifinin TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından yaşanan tartışmalara değindi. "Zor bir coğrafyadayız, caydırıcılık gücümüzü artırmalıyız" diyen Bakan, savunma projelerine kaynak sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Bu yıl Savunma Sanayi Fonunu 165 milyara çıkardıklarını belirten Şimşek, "Birçok yerden teklif alındı ve Ekonomi Kurmayları ile birlikte çalışıldı. Bu paket tamamen savunmaya yönelik bir kaynak için hazırlandı. Bütçe açıklığını azaltmak amacıyla oluşturulmuş bir paket değildir. Eleştirileri dikkate almak zorundayız; Meclis, gelen değerlendirmeleri göz önünde bulunduracaktır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.