Mehmet Tezkan: "Bahçeli'nin 'Yok hükmünde' söylemi artık içi boş kalmış bir ifade"

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Hüda Par arasındaki siyasi gerilimi değerlendirdi. Tezkan, Bahçeli’nin "yok hükmünde" ifadelerinin ciddiyetini yitirdiğini savunarak, Hüda Par ile MHP arasındaki ittifakın geleceğine dair önemli sorular gündeme getirdi.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Hüda Par arasındaki siyasi gerilimi ele alan bir yazı kaleme aldı. Tezkan, bazı değerlerin ve kavramların günlük siyasete kolayca kurban edildiğini, bu durumun da anlamlarını yitirmelerine yol açtığını savundu.

Yazısında, Hüda Par Genel Başkanı'nın PKK ve Hizbullah'ı "terör örgütü" olarak nitelendiremeyişine ve Anayasa'nın dördüncü maddesinin kaldırılması talebine dikkat çekti. Bahçeli'nin bu konudaki tepkisini eleştirirken, MHP liderinin "Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa'nın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir" sözlerini aktardı. Tezkan, Bahçeli'nin bu ifadelerinin gereğini yapmadığını ve ortaklığı bozmadığını belirtti.

Tezkan, "Yok hükmünde" ifadesinin geçmişte bir ağırlığı ve yaptırımı olduğunu, fakat Bahçeli gibi siyasetçilerin bu ifadeleri içinin boşaltıldığını ifade ederek, artık ciddiye alınmadığını vurguladı. Ayrıca, Bahçeli'nin daha önce Anayasa Mahkemesi'ni de "yok hükmünde" saydığını hatırlattı.

Yazısında Hüda Par ile MHP arasındaki ittifakın geleceğine dair sorular sorarak, "Hüda Par ile kurdukları koalisyon devam edecek mi? Hüda Par, Cumhur İttifakı’nın üyesi olmaya devam edecek mi? Yok hükmünde sayılan partinin genel başkanı ile MHP Genel Başkanı aynı kürsüye çıkacak mı?" diye gündeme getirdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.