Mehmet Tezkan: Ekrem İmamoğlu'nun mesajları derin ve kapsayıcı; 'CHP Değişecek, Türkiye Değişecek�

Mehmet Tezkan, bugünkü yazısında Ekrem İmamoğlu'nun CHP için derin ve kapsayıcı bir değişim önerdiğini vurguladı. İmamoğlu'nun "Kalıcı politikalar ve yeni vizyon" çağrısının, sivil toplum destekleri ve gençlerle daha yakın ilişki gerektirdiğini belirtti.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde "İmamoğlu nereye koşuyor?" başlığı altında CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geleceğe yönelik vizyonunu ele aldı. Tezkan, İmamoğlu'nun CHP için daha geniş kapsamlı ve derinlemesine bir değişim önerdiğini belirterek, "Medyada ‘CHP değişecek Türkiye de değişecek’ sloganıyla yer buldu ama İBB Başkanı İmamoğlu’nun mesajları bunun çok ötesindeydi… Çok derindi… Çok kapsayıcıydı… Geleceğe dönüktü" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'nun "Günü kurtaran değil, kalıcı politikalar ve yeni bir vizyon sunmalıyız" sözlerini, "İktidarın yanlışlarına günlük tepkiler koyarak değil, sağlam ve kalıcı önerilerle seçmenin karşısına çıkmalıyız" şeklinde yorumlayan Tezkan, İmamoğlu'nun toplumsal kesimlerin kapsanabildiği ve kendilerini ifade edebileceği bir siyaset anlayışı oluşturma çağrısının önemini vurguladı. Tezkan, CHP'nin önceki çabalarının bu yönde yetersiz kaldığını belirtti.

Tezkan, İmamoğlu'nun sivil toplumun baskıcı düzenden ötürü kendini ifade edemediğini ve CHP'nin sivil toplum kuruluşlarının protesto eylemlerine destek vermesi gerektiğini savunduğunu aktardı. Yazar, "CHP'nin bugünden tezi yok yapacağı tek şey var: Sivil toplum örgütlerinin protesto eylemlerine tam destek vermek, onlara sahip çıkmak" dedi.

Ayrıca, Tezkan, İmamoğlu'nun gençlerin siyasetten uzaklaşmasına dikkat çektiğini ve CHP'nin halkla ve gençlerle daha fazla iç içe olması gerektiğini ifade etti. Tezkan, İmamoğlu'nun "Siyaset kurumunun toplumda diyaloğa açık olması gerekir" söyleminin, aslında CHP'nin iç teşkilat yapısına yönelik bir eleştiri olduğunu belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.