Mehmet Tezkan: Erdoğan, 'Putin Anayasası'nı Geçirmek İstiyor!

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını sürdürmek amacıyla PKK kartını gündeme getirdiğini, ekonomik kriz ve toplumsal çürüme ile birlikte “Putin Anayasası”nı kabul ettirme niyetinde olduğunu belirtti.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stratejik hamlelerine dikkat çekerek, "PKK kartını bu yüzden masaya sürdü… Kimsenin karşı çıkmayacağını bildiği için terör tehlikesini bu yüzden gündeme getirdi" ifadelerini kullandı. Tezkan, bugünkü köşesinde Erdoğan’ın iktidarını sürdürmek amacıyla yeni bir hikâye yazma niyetinde olduğunu vurguladı.

EKONOMİK KRİZ VE TOPLUMSAL SORUNLAR

Tezkan, hükümetin ekonomik kriz ve yüksek enflasyonla mücadelede başarısız olduğunu, bunun yanı sıra toplumun çürümesi, adalet, insan hakları ve demokrasinin erozyona uğraması gibi sorunların altını çizdi. Hükümetin, ekonominin kötü gidişatından kaçınmaya çalıştığını belirten yazar, Erdoğan’ın PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı Meclis’e davet ederek "iç cepheyi" tahkim etmeye çalıştığını ifade etti.

PUTİN ANAYASASI’NA DİKKAT

Mehmet Tezkan, Erdoğan’ın hedeflerini gerçekleştirmek için nasıl bir "hikâye" yazmaya çalıştığını ve "Putin Anayasası"nı kabul ettirme niyetini şöyle detaylandırdı: "Bu sebeple diyorum ki; Erdoğan koltuğunu korumak için yeni bir hikaye yazmak istiyor… O hikayeyle birlikte ‘Putin Anayasası’nı kabul ettirmek niyetinde…"

Tezkan, Erdoğan’ın Putin gibi olmak istediğini belirterek, Saray’ın onayladığı muhalefet, Saray’a bağlı medya ve soru soramayan gazetecilerin varlığına dikkat çekti. "Putin bunu yaptı ve iktidarını 2036’ya kadar garantiledi. Erdoğan da aynısını yapmak istiyor" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.