Mehmet Tezkan "Kara delik bir, iki değil ki; Erdoğan iktidardan gitmeden de kapanmaz"

Mehmet Tezkan, mevcut yönetim altında ekonomik sıkıntıların ve yasadışı yapılanmaların çözülemeyeceğini belirtti. Erdoğan'ın politikalarının yarattığı sorunların çözümünün, yeni anayasa ve değişen ekonomi politikalarının ötesinde siyasi manevralar olduğunu savundu.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, mevcut ekonomik sıkıntılar ve yasadışı yapılanmaların mevcut yönetim altında çözülemeyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarının yarattığı "kara deliklerin" sayısının fazla olduğunu vurgulayan Tezkan, bu sorunların Erdoğan iktidardayken kapanmayacağını savundu. Yeni anayasa talepleri ve sürekli değişen ekonomi politikalarının ardında yatan gerçek sebeplerin siyasi manevralar olduğunu öne sürdü.

Tezkan, köşe yazısında AKP'nin yeni anayasa yapma girişimlerinin nedenlerini ele aldı. Erdoğan ve parti yöneticilerinin mevcut darbe mahsulü anayasanın Türk demokrasisine uygun olmadığını sıklıkla dile getirdiğini belirtti. Meclis Başkanı’nın muhalefet partileriyle yaptığı görüşmelere rağmen somut bir talep veya yönlendirme sunmamasına da dikkat çekti.

Tezkan, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan Hüda Par Genel Başkanı’nın Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinin kaldırılmasını talep etmesinin, bu mevzuda destek bulamamasının ardından Erdoğan’ın bu konudaki ısrarını yeniden gündeme getirdiğini ifade etti. Ayrıca, 2017’de yapılan anayasa değişikliğiyle oluşturulan tek adam rejiminin Türk demokrasisine uymadığını ve yasama organının devre dışı bırakılmasının, yargının bağımsızlığının zedelenmesinin bu durumu pekiştirdiğini belirtti.

Maliye Bakanı Şimşek’in enflasyonun bir yıl içinde yüzde 17'lere düşeceğine dair iyimser bir öngörüde bulunmasına rağmen somut bir plan sunmamasını eleştirdi. Erdoğan’ın faizleri indirme politikasının uzun vadede enflasyonu düşürme konusunda yetersiz kalacağını öne sürerken, ekonomi politikalarının sonuçlarını pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi dış etkenlerle açıklama eğiliminde olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.