Mehmet Tezkan "Türkiye Müslüman Kardeşler'i terör örgütü olarak görüyor mu?"

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Türkiye'nin Müslüman Kardeşler (İhvan) konusundaki tutumunu sorguladı. Erdoğan'ın geçmişteki destekleyici açıklamaları ile sonrasındaki eleştirilerini eleştirerek, resmi bir açıklamanın gerekliliğini vurguladı.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde Türkiye'nin Müslüman Kardeşler (İhvan) konusundaki tutumunu sorguladı. Tezkan, Türkiye'nin dış politikasındaki hızlı değişimleri eleştirirken, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın farklı dönemlerde sergilediği tutumların altını çizdi. İhvan'ın Türkiye için terör örgütü olup olmadığı sorusunu gündeme getirerek, bu konuda resmi bir açıklamanın gerekliliğini vurguladı.

Tezkan, Ankara'nın bu soruya yanıt vermesi gerektiğini belirtti ve İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı veya Cumhurbaşkanlığı'nın açıklama yapmasını talep etti. İhvan'a yönelik tutumun zaman içinde nasıl değiştiğini ele alarak, Erdoğan'ın geçmişte İhvan'ı "kardeşim" olarak nitelendirirken, sonraki günlerde "katil" diye nitelendirebildiğini ifade etti. 

Mursi döneminde Türkiye'nin İhvan ile sıkı ilişkiler kurduğunu, ancak Mursi'nin devrilmesi ve General Sisi'nin iktidara gelmesiyle bu yaklaşımın tersine döndüğünü belirtti. Sisi'nin İhvan'ı terör örgütü ilan etmesiyle Türkiye'nin tutumunun değiştiğini, Erdoğan ile Sisi arasındaki ilişkilerin zamanla nasıl düzeldiğini açıkladı.

Erdoğan ve Sisi’nin ilişkileri geliştikçe, Türkiye’nin İhvan ile olan bağlarını zayıflatmaya başladığını ve İhvan’a ait yayınların durdurulduğunu vurguladı. İkili ilişkilerin ilerlemesiyle Erdoğan’ın Kahire’ye gittiğini ve Sisi’nin de Ankara’ya geldiğini hatırlatarak, bu ziyaretlerin ardından 17 konuda anlaşma imzalandığını belirtti. Sisi'nin karşılamasıyla ilgili şaşkınlığını dile getirerek, iki liderin Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık ettiğini aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.