Mehmet Tezkan "Ya Anayasa’ya tabi olacak ya da Saray yönetimine ve küçük ortak MHP’ye boyun eğecek"

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenerek Can Atalay’ın milletvekili statüsünün hızlıca çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a hitap ettiği bugünkü yazısında, Can Atalay’ın milletvekili statüsünün ve ilgili yasal süreçlerin basit bir şekilde çözülebileceğini belirtti. Tezkan, Kurtulmuş için "Ya Anayasa’ya ve hukuka tabi olacak ya da Saray yönetimine ve küçük ortak MHP’ye boyun eğecek" ifadesini kullandı.

Tezkan, Kurtulmuş’un Anayasa Mahkemesi’nin kararını Meclis’te okumasının yeterli olacağını ve bu durumun İstanbul 13. Ceza Mahkemesi’ne tahliye kararı verme zorunluluğu getireceğini vurguladı. Ayrıca, bu işlemlerin gerçekleşmemesi halinde, bunun bir yargı darbesi olarak değerlendirileceğini ve demokrasi ile yönetilen bir ülkede böyle bir eylemin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Yazısında Kurtulmuş’u eleştiren Tezkan, TBMM Başkanı’nın yeterince bağımsız ve proaktif davranmadığını, daha çok üst makamlardan aldığı talimatlarla hareket ettiğini öne sürdü. Kurtulmuş’un durumunun, önceki meclis başkanlarından farklı olmadığını belirterek, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması gerektiğinin altını çizdi. Tezkan, Kurtulmuş’un, demokrasi, hukuka saygı ve meclis başkanlığı görevlerini yerine getirip getirmeme noktasında önemli bir sınavla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Tezkan, "Bence ortada bir sorun yok. Can Atalay, hem yasal hem de anayasal olarak milletvekili. Atalay’ın milletvekili olup olmadığını tartışmaya açmaya gerek yok; zaten milletvekili. Eğer tescil edilmesi gerekiyorsa, yapılacak iş çok basit. Meclis Başkanı Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi’nin geçersiz kararını Meclis kürsüsünden okuduğu anda konu kapanır. Bu kadar basit. Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi kararını millet iradesiyle oluşan Meclis’te okuduğunda, İstanbul 13. Ceza Mahkemesi tahliye kararı vermek zorundadır…" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.