Mehmet Yılmaz, “Türk Halkı Bahçelere Çok Önem Veriyor”

Peyzaj mimarı Mehmet Yılmaz hakkında...

Bahçelerin en önemli yararlarından birisi de arasında canlı yaşam ortamlarını ve biyolojik çeşitliliği korumasıdır. Mehmet Yılmaz, Türk halkının bahçelere çok önem verdiğini belirtiyor. Ayrıntılar haberimizde!

Bahçeler bitkiler için güvenli bir limandır, ayrıca çok önemli bir turizm ve rekreasyon alanlarıdır. Barındırdıkları değişik çiçek, çalı, ağaçcık, ağaç, step bitkileri, sukkulentler, geofitler, taş bahçeleri, meyve bahçeleri, kokulu bitkiler, tıbbi bitkiler, sebze ve meyve türleri, yayılıcı-tırmanıcı bitkiler ve benzeri unsurlarla birlikte yöre ve bölge halkının ve turistlerin uğrak mekanlarındandır. Bu bahçeler aynı zamanda bulunduğu ile, bölgeye ve ülkeye prestij kazandırmaktadır.

Dünyaca ünlü Peyzaj Mimarı Mehmet Yılmaz, “Türk halkı bahçelere çok önem veriyor. Türkler, gerekli olan yeme, içme, eğlenme, dinlenme, dolaşma, uyuma gibi ihtiyaçlarının birçoğunu bahçede gerçekleştirmektedirler” diyor. Türk bahçelerinin şekillenmesinde bitkisel malzemelerin kullanımının doğaya karşı verilen önemin en büyük göstergesi olduğunu söyleyen Yılmaz, “Türk Bahçelerinde kullanılan bitki materyalleri, su öğeleri, bitki kompozisyonları ve kafesler dışında setlerin, oturma mekanlarının, merdiven ve basamakların, duvarların, parmaklık ve korkulukların, kapıların, aydınlatma elemanlarının, asmalıkların ve çardakların kullanım amaçlarının değişmediği görülür” diye konuşuyor.

Ünlü peyzaj mimarı, Türk bahçelerinin geçmiş zamanlardan beri tüm dünyaya örnek olduğunun altını çiziyor. Yılmaz, “Mantık ve fayda sağlamaya çok önem veren Türk bahçelerini meyve ağaçları ve sebze bahçeleri oluşturulmuştur. Türk peyzajı, alçakgönüllü ve basit plan şemalı bir anlayışa sahiptir. Bahçeler, estetik değerler, manzara, su  ve hava olanaklarına göre seçildikten sonra yapı inşa edilmiştir. Bahçelerin planlamaları yapılırken günün farklı zamanlarında etkinlikleri içinde barındıran bir şema çizilmiştir” şeklinde konuşarak sözlerini tamamlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı
Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı
CHP'li Türker Ateş açıkladı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
Uzmanlardan 'çöl tozu' uyarısı gündemde: 'Ölüme kadar götürebilecek ciddi bir problem'