Mehriban Aliyeva: Cumhurbaşkanlığını düşünmüyorum

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yarcımcısı olarak atadığı eşi Mehriban Aliyeva, cumhurbaşkanlığı makamını düşünmediğini belirtti.Sputnik'in aktardığına göre, Rus televizyonuna konuşan Aliyeva konuyla ilgili...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yarcımcısı olarak atadığı eşi Mehriban Aliyeva, cumhurbaşkanlığı makamını düşünmediğini belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre, Rus televizyonuna konuşan Aliyeva konuyla ilgili olarak "Bu konuyu (Cumhurbaşkanlık makamını) düşünmedim ve düşünmüyorum. Azerbaycan'ın ve halkın çıkarlarını koruyacağım. Bu da Azerbaycan halkı için en güzel iş. Dolayısıyla bugün durum böyle. Gelecekte ne olacak diye tahminde bulunmak ise kesinlikle verimsiz bir meşguliyet" dedi.

Muhalefetin eleştiri politikasını da eleştiren Aliyeva "Ben sağlıklı, yapıcı eleştirileri dinlemeye hazırım. İktidara muhalif olabilirsin, fakat kendi ülkene muhalif olmamak lazım. En korkunç olanı da budur" diye konuştu.

'SOSYAL SORUNLARLA UĞRAŞACAĞIM'
Aliyeva, ülkesinde başlıca olarak sosyal sorunların çözümüyle uğracaşağını anlatarak, "Öncelikle, az gelirli vatandaşların sorunları. Devlet görevinde çalışırken insanlığı korumak lazım. En korkunç olanı ise vurdumduymazlık ve ilgisizlik" dedi.

Bazı eski Sovyet cumhuriyetlerinde Rus diline az ilginin gösterildiğini eleştiren Aliyeva "Biz ailede hem Rusça hem de Azerice konuşuyoruz. Her iki dili kullanıyoruz. Bu ülkemizin zenginliklerinden biri. Ne yazık ki birçok eski Sovyet cumhuriyetlerinde durum tamamen farklı. Tuhaf olanı da şudur ki bazı ülkelerin yönetimi bunun kötü bir eğilim olduğunu anlamıyor" ifadelerini kullandı.

Aliyeva, "Siyaset sadece erkeklerin işi değil" de dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AKP'li Turgut Altınok'un Belediye Borcu Yok Artık Dedirtti: Tam 1 Milyar 755 Milyon Lira!
Fayanslariniz Parlasın! Leke Bırakmadan Fayans Temizlemenin Sırrı Ustalardan!
Ortaköy Mahallesi'nde Sembolik Düğün: Eşeklerin Korunma Çağrısı
ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı