Mekke'de Sıcaklar Facia Getirdi: 1081 Kişi Hac İbadetinde Hayatını Kaybetti!

Mekke'de her yıl milyonlarca Müslüman'ın hac ibadetini yerine getirdiği sırada aşırı sıcaklar nedeniyle trajik bir tablo ortaya çıktı. Son raporlara göre, 11 farklı ülkeden en az bin 81 kişi yaşamını yitirdi.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki aşırı sıcaklar, bu yıl hac ibadeti sırasında trajik bir şekilde can kayıplarına yol açtı. Mısırlı diplomatik kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre, 658 Mısır vatandaşı yaşamını yitirdi; bunların 630'u, hac için resmi kayıt yaptırmamıştı. Ölümlerin çoğunun yüksek tansiyon gibi sıcaklığa bağlı rahatsızlıklardan kaynaklandığı belirtildi.

Resmi verilere göre, yaklaşık 150 bin Pakistanlı hacı adayından 58'i, 240 bin Endonezyalıdan ise 183'ü hayatını kaybetti. Ayrıca Malezya, Hindistan, Ürdün, İran, Senegal, Tunus, Sudan ve Irak'tan da can kayıpları bildirildi. Son verilere göre, 11 ülkeden toplam bin 81 kişi hac sırasında hayatını kaybetti. Kaybolan birçok kişi ise aileleri ve yakınları tarafından aranıyor.

Her yıl, resmi olarak kayıt yaptırmadan hac ibadetini gerçekleştirmek için binlerce kişi kutsal topraklara gidiyor. Kayıtsız hacı adayları, klimalı alanlara ulaşamadıkları için sıcaklığa karşı daha fazla risk altında bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl, hac sırasında 300'ten fazla kişi yaşamını yitirmişti. Bu yıl yaşanan can kayıpları, uluslararası camiada büyük üzüntü ve endişeye neden oldu, hac güvenliği ve sağlık önlemlerinin daha da güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.