Meksika Biontech aşısını 12 yaşından büyüklere uygulayacak

Meksika’da Pfizer/BioNTech aşısının 12 yaşından büyüklere uygulanması için onay verildi.

Meksika Sıhhi Risklere Karşı Koruma Komisyonu (COFEPRIS), Pfizer/BioNTech tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşının 12 yaşından büyük çocuklarda kullanılmasına onay verdi. Pfizer/BioNTech aşısı, Meksika’da çocuklar ve ergenler için onaylanan ilk Covid-19 aşısı oldu.

Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech aşısının acil kullanım koşullarında değişiklik yapılmasına karar verildiği ve aşının, 12 yaşından büyük çocuklarda uygulanmasına onay verildiği kaydedildi.

Açıklamada, ABD'li ilaç devi Pfizer'ın 22 Haziran’dan bu yana kendilerine aşı hakkında bilgi verdiğini ve yaptıkları analiz sonucunda aşının gerekli kriterleri karşıladığının tespit edilerek, kullanımının onaylandığını bildiren COFEPRIS, "Verilen bu acil kullanım yetkisi ile aşı içeriğinin 12 yaş ve üstü kişilere uygulanması için gerekli kalite, güvenlik ve etkinlik gereksinimlerine uygun olduğunu onaylanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklamanın ardından Meksika Sağlık Bakanı Müsteşarı Hugo Lopez-Gattel Ramirez yaptığı açıklamada, Pfizer/BioNTech aşısının Meksika’da çocuklar ve ergenler için onaylanan ilk aşı olduğuna dikkat çekerek, "Meksika halkını daha fazla korumamıza izin veren bir gelişme" dedi.

Diğer taraftan COFEPRIS tarafından 11 Aralık 2020 tarihinde, Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısının Meksika’da uygulanmasına onay verilmiş, fakat aşının yalnızca yetişkinlerde uygulanması gerektiği aktarılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti