Meksika'da Aşırı Sıcaklar: Yaz Sezonunda 48 Can Kaybı

Meksika'da yaz sezonu başladığından beri aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor. Son verilere göre, termometreler 45°C'yi aştı, ve 17 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e yükseldi. Sağlık yetkilileri, sıcaklıkların artarak devam edeceğini belirtiyor.

Meksika'da yaz sezonunun başlamasıyla birlikte aşırı sıcaklar hayatı tehdit etmeye devam ediyor. Ülkenin birçok bölgesinde termometreler 45 santigrat dereceyi aşarak rekor sıcaklıkları gösterirken, 17 Mart'tan bu yana sıcak hava nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 48'e yükseldi. Sağlık yetkilileri, sıcaklıkların artarak devam edeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Meksika'da yaz sezonunun başladığı 17 Mart'tan bu yana, ülkenin büyük bir kısmında etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e yükseldi. Ülkede yaşanan yüksek basınç hava olayı termometrelerin bazı yerlerde 45 santigrat dereceyi aşan rekor sıcaklıkları göstermesine sebep oldu. Meksika Sağlık Bakanlığı, sıcaklıkların artarak devam edeceğini belirtti. Son açıklamalarına göre, 12-21 Mayıs tarihleri arasında sıcak hava nedeniyle 22 kişi daha yaşamını yitirdi. Böylece yaz sezonunun başladığı 17 Mart'tan bu yana toplam can kaybı 48'e ulaştı. Çoğu can kaybı sıcak çarpması ve dehidrasyon sonucu gerçekleşti. Bunun yanı sıra yüzlerce kişi sıcak çarpması, dehidrasyon, güneş yanıkları gibi nedenlerle hastanelere başvurdu. Önceki yıllarda benzer dönemlerde aşırı sıcaklık kaynaklı can kaybının çok daha düşük olduğu belirtiliyor; örneğin 2022-2023 yılının aynı döneminde sadece 2 veya 3 kişi hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.