Meksika'nın ilk kadın başkanı Sheinbaum göreve başladı

Meksika'nın ilk kadın Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, 2 Haziran'da yapılan seçimleri kazanarak Kongre'de yemin etti. Mexico City'deki Zocalo Meydanı'nda düzenlenen geleneksel törenin ardından, yatırımların desteklenmesi ve gıda fiyatlarının düzenlenmesi gibi vaatlerde bulundu.

Meksika, 2 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçimleriyle tarihi bir ana tanıklık etti; Claudia Sheinbaum, oyların %60'ını alarak ülkenin ilk kadın Devlet Başkanı oldu. Kongre'deki yemin töreninin ardından, Mexico City'deki Zocalo Meydanı'nda düzenlenen geleneksel törende önemli vaatlerde bulundu.

Meksika'nın ilk kadın Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, 2 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanarak göreve başladı. Yemin töreni, Kongre'de gerçekleştirildi ve ardından başkent Mexico City'deki Zocalo Meydanı'nda düzenlenen geleneksel bir etkinliğe katıldı. 

Konuşmasında, yatırımların desteklenmesi, gıda ve akaryakıt fiyatlarının düzenlenmesi gibi pek çok vaatte bulunan Sheinbaum, ABD ve Kanada ile yapılan serbest ticaret anlaşmasını da desteklediğini belirtti. Eski Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un politikalarını sürdüreceğini vurgulayan Sheinbaum, "Anlamsız uyuşturucu savaşına geri dönüş olmayacak." ifadesini kullandı. Ulusal Yenilenme Hareketi (MORENA) adayı ve eski Meksiko Belediye Başkanı olan Sheinbaum, seçimlerde oyların ortalama %60'ını alarak bu tarihi başarıyı elde etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.