Mektup faturalarında MEB'den geri adım: ‘Dikkate almayın’

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bakan Ziya Selçuk imzası ile öğrenci ve velilere gönderilen mektup faturalarının okullara ödetilmesi kararından gelen tepkiler üzerine vazgeçti. Yeni bir resmi yazı göndererek faturaların ödenmemesini...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bakan Ziya Selçuk imzası ile öğrenci ve velilere gönderilen mektup faturalarının okullara ödetilmesi kararından gelen tepkiler üzerine vazgeçti. Yeni bir resmi yazı göndererek faturaların ödenmemesini ve eski yazının dikkate alınmaması istendi.

Bakan Selçuk’un mektup maliyetinin okullara ödettirilmesine gelen tepkiler üzerine MEB geri adım attı. Selçuk’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili öğrenci ve velilere gönderdiği mektupların tane başına 50 kuruş olarak hesaplandığı üzerine de vergilerin eklenerek faturaların okullara gönderildiği uygulama rafa kaldırıldı.

‘Dikkate almayın’

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Okullara dün gönderilen “Ödeme iptali” başlıklı yeni resmi yazıda, “Daha önce kurumunuzdan talep edilen ödemenin yapılmaması, söz konusu yazının dikkate alınmaması hususunda; gereğinin bilgilerinize arz ve rica ederim” ifadeleri yer aldı.

‘Okullar ticarethane değil’

MEB’in uygulamasına tepki göstererek, daha önce faturaların ödenmemesi için çalışacaklarını vurgulayan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, bakanlığın geri adımının ardından da “Eğitim Sen olarak TÖS’ün TÖB-DER in mirasını taşımanın onurunu yaşıyor, yaşatıyoruz. Öğrencilerimizin laik, kamusal eğitim hakkına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Okullarımız ticarethane, öğrencilerimiz, velilerimiz müşteri değildir. Kamusal eğitim devletin, MEB’ in sorumluluğudur. Hiçbir isim altında öğrencilerimizden, okullarımızdan para toplanmasını kabul etmiyoruz. Öğrencilerimizin eğitim hakkına, hayallerine, umutlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı