Melbourne’de Kimyasal Fabrikada Büyük Patlama: Yangın 4 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Melbourne’de kimyasal maddelerin bulunduğu bir fabrikada büyük bir patlama meydana geldi. Alevler 4 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı, ancak yangın devam ediyor. Çevredeki yollar kapatıldı ve bölge sakinlerine dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Melbourne’de kimyasal maddelerle dolu bir fabrikada bugün yerel saatle 11.20 civarında büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından alevler hızla yayıldı ve yangın bölgeyi etkisi altına aldı. Çevredeki yollar trafiğe kapatıldı, fabrikalar boşaltıldı ve bölge sakinlerine dışarı çıkmamaları uyarısında bulunuldu. Yangın dört saatlik yoğun mücadelenin ardından kontrol altına alındı ancak söndürme çalışmaları devam ediyor.

Avustralya'nın Victoria eyaletine bağlı Melbourne kentinde, kimyasal maddelerin bulunduğu bir fabrikada yerel saatle 11.20 civarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrika alev topuna döndü ve bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında patlamalar devam etti, yakındaki yollar trafiğe kapatıldı ve çevredeki fabrikalar boşaltıldı. Yetkililer, bölge sakinlerine dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Alevler, dört saat süren bir mücadelenin ardından saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı, ancak yangın tamamen söndürülmedi ve ekiplerin fabrikada kalmaya devam edeceği belirtildi. Victoria İtfaiye Kurtarma (FRV) tarafından yapılan açıklamada, yangının eyalette son yıllarda çıkan en büyük yangınlardan biri olduğu ifade edildi.

Fabrikada gazyağı, yakıt, ispirto ve etanol gibi çeşitli kimyasalların bulunduğu belirtilirken, olayda herhangi bir yaralanma olmadığı bildirildi. Ayrıca, Cherry Creek, Anderson's Swamp ve Kayes Drain'de suyun kirlendiği vurgulanarak, bölge sakinlerinden suyla temastan kaçınmaları istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.