Melih Bulu atamasına öğrencilerden isyan!

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörlük görevine daha önce AKP'den milletvekili adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun getirilmesine Galatasaray, Yıldız Teknik ve ODTÜ öğrencilerinden de tepki geldi. Öğrencileri "Sıra bize gelene kadar beklemeyeceğiz" dedi.

 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne daha önce de AKP'den milletvekili adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu rektör olarak atamasına Yıldız Teknik, ODTÜ ve Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinden de tepki geldi. Prof. Dr. Bulu'nun "bilimsel ve eşitlikçi bir bakıştan uzak olduğunu" savunan öğrenciler, "Dünyadaki başarılı üniversiteler arasında adından söz ettiren Boğaziçi Üniversitesi'ne bilimsel ve eşitlikçi bir bakıştan tamamen uzak olan insanların atanması, biz öğrencilerin hak ve isteklerinin gözetilmediğini bir kez daha kanıtlar niteliktedir" dedi. Evrensel'de yer alan habere göre, YTÜ Öğrencisi Betül, Prof. Melih Bulu’nun daha önceden İstinye Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi'nde yaptığı rektörlük sürecinin tepki aldığını ve "İş fikrinizi annenize anlattığınızda anlıyorsa o işi yapmayın" gibi cinsiyetçi ifadelerinden öğrencilerin rahatsız olduğunu söyledi.

"ÜNİVERSİTELER İŞ MERKEZİ HALİNE GETİRİLMEK İSTENİYOR"

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri de rektör atamalarının üniversiteleri özgür ve demokratik yapısından uzaklaştırdığını dile getirdi. 50 ODTÜ bileşeninin bir araya gelerek yayımladığı bildiride Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun atanmasın iktidarın üniversiteleri kendi politik ihtiyaçları ve sermayenin çıkarlarına göre dönüştürme gayesiyle yapıldığı aktarıldı. “Rektör atamaları, baskılar ve saldırılar ile üniversiteler özgür düşünceden ve demokratik yapıdan uzaklaştırılıyor. Sermayenin hizmetinde birer iş merkezi haline getirilmek isteniyor” denilen bildiride, üniversitelilerin ses çıkarmayan, biat eden, tektipleşmiş bir kalıba sokulmaya çalışıldığı vurgulandı.

"SIRA BİZE GELENE KADAR BEKLEMEYECEĞİZ"

Galatarasay Üniversitesi Siyaset Bilimi Kulübü de "Boğaziçi Üniversitesi’ne antidemokratik bir şekilde atanan kayyum rektörü kabul etmiyoruz!" dedi. Twitter hesabından yapılan açıklama da "Sıra bize gelene kadar beklemeyeceğiz! Tüm Galatasaray Üniversitesi öğrencilerini dayanışmaya davet ediyoruz" denildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor