Melih Gökçek’ten ‘Jelibon’ savunması! Solcuları suçladı

ABB Başkanlığı görevinden alınan Melih Gökçek, katıldığı bir YouTube programında ‘Yer altında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş’ ifadelerini kullandı. Sosyal medyanın gündemine oturan Gökçek, “Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da 1 milyar dolar değerinde petrol rezervi bulunduğunu iddia etti. Gazeteci Murat Muratoğlu, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın açıklaması üzerine esprili bir paylaşım yaparak, “Adana’da bulunan petrolden sonra Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı” dedi.

Ankara Masası isimli YouTube kanalına konuk olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Muratoğlu’nun esprili paylaşımını gerçek sanarak,  Adana’da yeni bir şey bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Adı vardır. Çocuklar yer ya. Jelibon bulunmuş. Yer altında altı milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Fake değil doğru. Arka arkaya bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada tiye alınan Melih Gökçek, konuyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı. Yer altından jelibon çıkabileceğini zanneden Gökçek, hatasını kabul etmek yerine solcuları suçladı.

“Ankara Masasında bir arkadaşımın gönderdiği bir haber üzerine, bugün Eskişehir’de yer alında bulunan “Nadir toprak elementi” üzerine konuşurken “İçinde Jelibon diye bir maddeymiş ne olduğunu bilmiyorum” diye bir konuşma yaptım. Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış. Açıkça ne olduğunu bilmiyorum dememe rağmen, mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. Demek ki trollenebiliyorum. Demek ki bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
AK Parti, 'troller' için harekete geçti