Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı, oruç tutmayanları da hedef almış

Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı‘nın sosyal medya üzerinden yayınlanan videosunda oruç tutmayanlarla ilgili söylediği sözler tepki çekti.

Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı‘nın sosyal medya üzerinden yayınlanan vaazları gündem olmaya devam ediyor. Konakçı’nın daha önce bir vaazında, oruç tutmayanların sopalanması gerektiğini söylediği ortaya çıktı.

Şeriatçı İmam Halil Konakçı’nın oruç tutmayanlarla ilgili bir söylediği sözler tepki çekti. Konakçı söz konusu konuşmasında “Dinde zorlama var. Nasıl var? Namaz kılmamanın hukukta cezası var. Şimdi uygulanmıyor olabilir. Oruç tutmamanın dinde cezası var. Sopalama var. Demek ki zorlama var.” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ANTMEN’DEN TEPKİ

Konakçı’nın açıklamalarına tepki gösteren CHP Milletvekili Alpay Antmen, “Laiklik karşıtı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendi söyleyemediği şeyleri bu meczuba söyletiyor” dedi.

Antmen’in konuya dair açıklaması şöyle:

“Bu adam bir cami imamı. Devlet memuru. Oruç tutmayanların ve namaz kılmayanların sopayla dövülmesi gerektiğini söylüyor. Atatürk ve laiklik karşıtı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendi söyleyemediği şeyleri bu meczuba söyletiyor. Tarihe kara leke olarak çoktan geçtiler bile.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve
Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı