Meloni'den 'düzensiz göç' açıklaması geldi!

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, düzensiz göç problemininin kaynak ülkelere yönelmeden çözülemeyeceğini ve çözüm için Avrupa ve Afrika ülkelerinin birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Meloni açıklamaları ile gündem yarattı!

Meloni şunları söyledi:

Meloni, "Düzensiz göç sorunu menşe ülkelerin müdahalesi olmadan çözülemez, Avrupa ve Afrika ülkeleri bu sorunu çözmek için birlikte çalışmalıdır." dedi.

Meloni, Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre en aktif suç ağlarından biri olan insan ticaretiyle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Güvenlik çözümlerini düzensiz göç sorunuyla sınırlamak ciddi bir hatadır Konferansta konuşan Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Libya'nın vizyonunun göç konusunda pratik bir strateji oluşturmak ve ekonomik sorunlar yaşayan ülkelerde kalkınma projelerine destek vermek olduğunu söyledi.

"Yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var ve ülkeler arasındaki iş birliğini güçlendirecek ortak bir vizyon oluşturmamız gerekiyor. Dibeybe, güvenliğin özel olarak göçmen meselesiyle sınırlandırılmasının ciddi bir hata olduğunu, işbirliği, şeffaflık, katılım ve saygı yönünde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Dibeybe, Forum sonunda yayınlanacak Trablus Deklarasyonu'nun, bu programın pratik bir şekilde dönüştürülmesi ve Afrika ülkelerinde iyi bir gerçeklik sağlayan bir kalkınma projesine dönüştürülmesi yönünde önemli bir adımı temsil ettiğini söyledi.
Merkez Bankası'na yeni KKM hamlesi: Faiz limitleri değiştirildi..

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.