Memur ve Emeklilerin Maaş Zammı Belli Oldu Mu?

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği maaş zammı, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte netlik kazanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon verileri, zam oranlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak.

Beş aylık artışa göre emeklilerin zam oranlarına ilişkin son durum şu şekilde:

Mayıs ayı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı beş aylık enflasyon verilerine göre yüzde 22,72 olarak hesaplandı. Ancak, haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla bu oranın güncelleneceği öngörülüyor. Memur ve emeklilerin maaş artışları ise toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre belirlenecek.

Mayıs ayında enflasyon yüzde 3,37 olarak gerçekleştiği için memur ve emeklilerin maaşlarında beş aylık dönemde yüzde 17,38'lik bir artış kesinleşti. Ancak, haziran ayı enflasyon verilerinin de eklenmesiyle nihai zam oranları belirlenecek.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve memur emeklileri için maaş artışının yüzde 20 ila 21 arasında olmasının beklendiğini ifade etti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise altı aylık enflasyon beklentileri doğrultusunda zam oranının yüzde 25 ila 26 civarında olabileceği tahmin ediliyor.

Merkez Bankası'nın beklenti anketlerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranında TÜFE'nin etkili olacağı belirtiliyor. 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon verileri, zam oranlarının kesin belirleyicisi olacak ve memur ile emekliler, bu tarihten sonra yeni maaşlarını öğrenebilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.