Memurlar.net’e art arda anket şoku: Toparlamak için uğraştılar ama…

Memurlar.net, Boğaziçi protestolarıyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı iki ankette beklediği sonucu alamayınca üçüncü anketi internet sitelerinin içinde yaptı ve Twitter'daki anketlerin manipüle edildiğini öne sürdü.

İktidara yakınlığıyla bilinen haber sitesi memurlar.net Twitter üzerinden Boğaziçi protestolarıyla ilgili anket düzenledi. Kullanıcılara Boğaziçi protestolarını destekleyip desteklemedikleri soruldu. İlk ankette yüzde 51 ile ‘destekliyorum’ sonucu çıkınca, site bir anket daha yapmaya karar verdi.

İkinci ankette anketin süresi kısıtlı tutularak, kendi takipçileri arasında sonuçlandırılmak istendi. Ne var ki ankette bu kez yüzde 70 oranında ‘destekliyorum’ sonucu çıktı.

Bunun üzerine anketin manipüle edildiğini öne süren site, anket sonuna doğru blok oylarla ‘desteklemiyorum’ oranının yüzde 49’a düşürüldüğünü savundu.

Elon Musk’la bağdaştırıldı

Boğaziçi anketinde ‘destekliyorum’ için yapılanın Elon Musk’un Degecoin için yaptığıyla aynısı olduğunu iddia eden site, “Nasıl ki Degecoin’in değeri 0,085 USD değilse, Boğaziçi eylemlerini destekleyenlerin oranı da yüzde 70 değil” dedi ve sadece kendi sitelerinde bulunan anketin sonuçlarını paylaştı. Bu ankette yalnızca bin kişi oy kullandı ve 4 saat sürdü. Ankette yüzde 82,29 ile ‘desteklemiyorum’ sonucu çıktı.

İki anketten istediği sonucu alamayan memurlar.net’in üçüncü anketi site içinde yapması “Aile arasında sade bir törenle yapıldı” sözleriyle tiye alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 Yeni İlacı Geri Ödeme Listesine Ekledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Öncesi Görüşmeler Yaptı
Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!
Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi