Memurluk Yasası İçin Yeni Adımlar: AKP’li Demiröz Özel Sektörün Avantajlarını Artırma Vurgusu Yaptı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, devlet memurları için uygulanan 657 sayılı Memurluk Yasası'nda yapılacak potansiyel değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demiröz, mevcut düzenlemenin özel sektörü öne çıkaracak ve cazip hale getirecek şekilde yenilenmesi gerektiğini belirtti

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VEDAT DEMIRÖZ'DEN BARTIN'DA KRITIK AÇIKLAMALAR

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında Bartın’ı ziyaret ederek, emeklilik sistemi, memurluk yasası ve özel sektöre yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Demiröz, açıklamalarında 657 sayılı Memurluk Yasası’nda yapılacak potansiyel değişikliklerin yanı sıra, Türkiye’nin sosyal güvenlik sistemine dair düşüncelerini de paylaştı.

MEMURLUK YASASINDA DEĞIŞIKLIK VE SOSYAL GÜVENLIK SISTEMI

Demiröz, 657 Devlet Memurları Yasası’nda yenilikçi bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirtti. Özel sektörü daha cazip hale getirme gerekliliğinin altını çizen Demiröz, "Emeklilerin emeklilik sistemini gözden geçirmemiz lazım. EYT düzenlemesi sonrası sosyal güvenlik sistemi karmaşık bir hal aldı. Türkiye’nin uluslararası standartlarda bir sosyal güvenlik sistemine yeniden kavuşturulması gerekiyor. Bu bağlamda 657 Devlet Memurları Yasası’nda da güncellemeler yaparak özel sektörü öne çıkarıp cazip hale getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

SEÇIM SONRASI MUHASEBE VE EKONOMIK GÖRÜNÜM

Demiröz, 31 Mart seçimlerinin ardından kendi muhasebelerini yaptıklarını ve gerekli dersleri aldıklarını belirtti. Ekonomik zorlukların nedenleri arasında salgın, savaş ve depremleri gösteren Demiröz, "Fiyat istikrarının bozulduğunu ve enflasyonun yükseldiğini görüyoruz. Şu anda tüm çalışmalarımız, enflasyonu aşağıya çekmek ve fiyat dengesini sağlamak üzerine yoğunlaşmış durumda. Türkiye, kriz dönemlerinde bile büyümeye devam eden bir ülke. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye lehine verdikleri notlar, risk primimizin 600 baz puandan 270’lere düştüğünü gösteriyor" dedi.

Demiröz’ün açıklamaları, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal politikalarıyla ilgili planları hakkında daha fazla bilgi sunarak, gelecekteki düzenlemeler ve stratejiler hakkında ipuçları veriyor. Bu değişikliklerin ne şekilde uygulanacağı ve etkilerinin neler olacağı, ilerleyen dönemde netleşecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.