Mendil reklamı tartışmalara yol açtı

Başka konularda büyük tartışmalar yaratan Çin’de, mendil reklamı bu aralar fazlasıyla gündeme oturdu. İşte herkesin tepki gösterdiği o video.

Bugün Çin’de mendil reklamı yayınlandı. Ancak bu hiç sıradan reklamlar gibi olmadı. Normal şartlarda reklamlar eğlencelidir ve toplumun büyük bir kesimi tarafından gülerek karşılanır. Fakat Purcotton isimli bir şirket, öyle bir reklam yayınladı ki sosyal medya ikiye bölündü. Bir anda gündeme oturmayı başaran bu video, kısa ama fazlasıyla tartışma yaratıcı.

Birçok mağaza ve müşteriye sahip olan şirket, muhtemelen reklamı ilk yayınlandığında böylesine bir tartışma yaratacağını bilmiyordu. Aslına bakacak olursanız reklam filmi Sadece 23 saniye sürüyor. Yani tepki göstermek için bile çok kısa.

Sosyal medyada giderek artan bu reklamda mekan olarak sokak seçildi. Gece ilerleyen saatlerde kaldırımda yürüyen bir kadının arkasında bir tacizci beliriyor. Bu tacizci kadına yaklaşıyor ancak kadın o anda elinden bir mendil çıkararak yüzünü temizliyor. Adam kadına yetişip omuzuna dokunduğunda bambaşka birisi karşısına çıkıyor.

Bu reklamda anlatılmak istenen kendi mendillerinin gücü. Yani yoğun makyaj kullanılsa bile yine de mendilin çok büyük etki yarattığı ve yüzü tamamen temizlediği gösterilmek isteniyor. Kadınların giydiği kıyafetlerin ya da makyajın cinsel tacize yol açtığı düşüncesi bu reklamda hakim. İşte tepki gösterilen nokta tam olarak bu.

Birçok kişi kadınların yaptıkları seçimin tacize neden olmadığını söylüyor ve sosyal medyada bu videoya karşı sert tepki gösteriyor.

Reklamı izlemek için buraya tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!