Menzil Tarikatında Neler Oluyor? Liderlik Mücadelesi Özel Mahkemeye Taşındı!

Menzil tarikatında lider Abdulbaki Erol’un ölümünden sonra üç oğlu arasında çıkan liderlik ve miras çekişmesi, özel bir mahkeme tarafından çözüme kavuşturulacak. Cemaat içinde huzursuzluk yaratan bu olay, 22 Ekim’de yapılan toplantıyla resmiyet kazandı.

Adıyaman'daki Menzil tarikatında, lider Abdulbaki Erol’un ölümünün ardından tarikat liderliği ve mal paylaşımı üzerine çıkan anlaşmazlık, özel bir mahkeme tarafından çözülecek. Erol’un geçen yıl Temmuz ayında vefatından sonra üç oğlu arasında başlayan liderlik mücadelesi ve mülk paylaşımı üzerine, taraflar bir çözüm arayışına girdi. Bu amaçla özel bir hakem heyeti oluşturuldu.

ÖZEL MAHKEME KURULDU

Menzil tarikatının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 22 Ekim Salı günü Menzil Camii’nde cemaat huzurunda bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, Erol’un üç oğlundan "Gavsımızın üç halifesi" diye bahsedilerek, ihtilafların çözümü için bir hakem heyetinin tayin edildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Rahmetli Gavsımızın mahdumları olan büyüklerimiz, miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuların değerlendirilmesi ve hükme bağlanması hususunda bir hakem heyeti tayin ettiler. Gavsımızın diğer üç halifesi, hüküm merci olarak kabul edildi," ifadeleri yer aldı.

LİDERLİK ÇEKİŞMESİ DEVAM EDİYOR

Abdülbaki Erol’un vefatının ardından, üç oğlu da tarikatın liderliğini üstlenme iddiasında bulundu. Bu liderlik mücadelesi, zaman zaman cemaat üyelerinin de dahil olduğu olaylara sahne oldu. Olaylar arasında müritlerin birbirlerinin dergahlarına baskın düzenledikleri ve aralarındaki gerginliklerin giderek büyüdüğü görüntülendi. Menzil cemaatinde başlayan bu bölünme, cemaatin iç huzurunu tehdit eden boyutlara ulaştı.

SONUÇ BEKLENİYOR

Şimdi tüm gözler, kurulmuş olan özel hakem heyetinin kararında. Liderlik ve mülk paylaşımı üzerindeki çekişmelerin son bulması adına bu heyetin vereceği hüküm, cemaat için kritik bir dönüm noktası olacak. Taraflar arasındaki gerginliğin ne yönde sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.