Menzilciler ikiye bölündü: İstanbul'da gerginlik tırmanıyor!

İstanbul Beykoz'da bulunan Hidiv Kasrı civarlarında Menzil tarikatına mensup iki grubun kavga ettiği iddia edildi. Görgü tanıklarının aktardığına göre, gruplar arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Menzil tarikatı şeyhi Abdülbaki Erol’un vefatının ardından cemaatte yeni şeyh kavgası tüm hızıyla devam ediyor. Beykoz’da Hidiv Kasrı’na yakın bir bölgede etkinlik için toplanan ve Menzil tarikatına bağlı oldukları iddia edilen bir grup, diğer grup mensuplarını içeri almadı. İki grubun birbirine girmesinin peşinden polis olaya müdahale etti.

MENZİL TARİKATI'NDA KOLTUK KAVGASI: İSTANBUL'DA KAVGA ÇIKTI!

İstanbul Beykoz'da bulunan Hidiv Kasrı civarlarında Menzil tarikatına mensup iki grubun kavga ettiği iddia edildi. Görgü tanıklarının aktardığına göre, gruplar arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu, bazı kişilerin ise sopa ve taşlarla birbirine saldırdığı belirtildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri kavgayı güçlükle ayırdı. Kavgada 5 kişinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, kavganın nedeni tam olarak bilinmiyor.

NE OLMUŞTU?

Menzil tarikatı şeyhi olan Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni olarak bilinen Abdülbaki Erol’un 12 Temmuz 2023 tarihindeki vefatının peşinden tarikatta şeyh arayışı ortaya çıktı. Erol’un oğullarının çevresinde toplanan müritler kendi destekledikleri kişinin Menzil tarikatının başına geçmesini istiyor. Bu nedenle tarikat içinde sık sık problemler yaşanıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!