"Menzil'in Kasası" kitabı nedeniyle daha önce tehditler alan Gazeteci İsmail Arı, ifadeye çağrı

İsmail Arı'nın "Menzil'in Kasası" kitabı, Menzil Cemaati'nin ticari ilişkileri ve kamu kurumlarındaki örgütlenmelerini detaylandırıyor. TÜMSİAD üyelerinin suç duyurusu üzerine yazar ve yayınevi yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı.

BirGün Gazetesi muhabiri İsmail Arı’nın "Menzil'in Kasası" adlı kitabı, Menzil Cemaati'nin ticari ilişkileri ve kamu kurumlarındaki örgütlenmelerine ışık tutuyor. Kitabın yayımlandığı Tekin Yayınevi'nden yapılan açıklamaya göre, Arı ifadeye çağrıldı.

Daha önce de bir soruşturmaya konu olan kitap, Menzil Cemaati ile bağlantılı Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) üyeleri Eyüp Topal ve Kemal Tığlı’nın, yazar Arı ve yayınevi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla gündeme geldi.

Polis ekipleri, yayınevinin Üsküdar’daki ofisini ziyaret ederek genel yayın yönetmeni Elif Akkaya ile görüştü. Akkaya, polis merkezine çağrılarak kitap ve soruşturma hakkında bilgilendirildi. Kitabın basım süreci ve yazarın kimlik bilgilerine dair sorular yöneltildi.

Elif Akkaya, BirGün’e verdiği demeçte, kitabın toplatılması ve yayınevi yetkililerinin cezalandırılmasına yönelik talepleri eleştirerek, basın savcılığının dosyasının Asayiş Büro’ya taşınmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.