"Menzil'in Kasası" kitabına yeni soruşturma

İsmail Arı'nın "Menzil'in Kasası" kitabı, Menzil Cemaati'nin ekonomik ilişkilerini derinlemesine inceliyor. Ancak, TÜMSİAD üyeleri tarafından yapılan suç duyurusu sonrası soruşturma başlatıldı.

BirGün muhabiri İsmail Arı'nın yazdığı "Menzil'in Kasası" adlı kitap, Menzil Cemaati'nin ekonomik ilişkilerini ve kamu içindeki yapılanmasını derinlemesine ele alıyor. Ancak, kitap yeni bir hukuki mücadeleyle karşı karşıya. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) üyeleri Eyüp Topal ve Kemal Tığlı tarafından yapılan suç duyurusu sonucunda soruşturma başlatıldı.

Polis, Tekin Yayınevi'ne baskın düzenledi
Üsküdar Asayiş Büro ekipleri, Tekin Yayınevi'nin ofisine giderek Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya ile görüştü. Akkaya'ya, kitapla ilgili yürütülen soruşturma hakkında bilgi verildi ve kitabın editörü Ayşegül Çakan ile yazar İsmail Arı'nın da sürecin parçası olduğu dile getirildi. Akkaya, kitabın basımı ve yazarın kimlik bilgileri hakkında sorulara yanıt verdi.

"Basın Savcılığı'nın dosyasının Asayiş Büro'da ne işi var?"
Elif Akkaya, BirGün'e yaptığı açıklamada, kitabın toplatılması ve ilgili kişilerin cezalandırılması talep edildiğini aktardı. Akkaya, "Bir yayınevi yöneticisi olarak asayiş büro ekipleri tarafından ifadeye çağrılmamız ülkede benzeri görülmemiş bir durum. Basın Savcılığı'nın dosyasının Asayiş Büro'da ne işi var, anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

Daha önce de satışının engellendiği belirtildi
Kitap, daha önce Kalyon Holding'e bağlı D&R tarafından da satışa sunulmamıştı. D&R, "Menzil'in Kasası" kitabını talep eden müşterilere, stoklarında bulunmadığını belirterek satış yapmamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.