Meral Akşener'den Bahçeli'ye "AK Parti ve Sayın Bahçeli beraber çalışma mı yapıyor anlamaya çal

Meral Akşener Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan sözlerine ilişkin partisinin grup toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki kapalı grup toplantısı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine uygun şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğine ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, "Biz bu konuyu anlamaya çalışıyoruz. Önce Sayın Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin şahsında bir tartışma başlattı. Dün Sayın Bahçeli'nin beyanını okudum. Burada anlayama çalıştığımız şey şu; Sayın Soylu ve Sayın Bahçeli birlikte bir çalışma mı yapıyorlar, yoksa AK Parti ve Sayın Bahçeli bir çalışma mı yapıyor, onu anlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Akşener, partisinin içinde yaşanan tartışmaların sorulması üzerine ise, "Bizim derdimiz memleket meselesi. Derdimiz işsizlik, mutsuz gençler. Dolayısıyla iç meselelerimizle Türkiye'yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum" yanıtını verdi. 

NE OLMUŞTU?

Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef aldığı Anayasa Mahkemesi (AYM) ile ilgili, “AYM yeni hükûmet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”