Meral Akşener'in sert çıkışı sonrası 'İstanbul seçimleri ne olacak?' tartışması: Ekrem İmamoğlu

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in isim vermeden “yürekli olabilseler” diye eleştirdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın kaynaklar, “Bir başbakan ve cumhurbaşkanını yendi. Yüzde 5-6 tanınırlıkla aday oldu. Buna başka kim cesaret etti?” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adaylığı üstünden eleştirdi. Akşener, adaylık önerdiği adlar olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İmamoğlu için "Keşke herkes bizim kadar yürekli olabilse" dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal'ın haberine göre Akşener’in açıklamasını değerlendiren İmamoğlu'na yakın adlar, sert sözler için "Siyaset maalesef artık böyle bir hal aldı. Bunlar öfkeyle söylenen sözler. İleride ne olacağını zaman gösterecektir" dedi.

İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanmadaki kararlığının her zaman olduğunu söyleyen kaynaklar, "Partiler 'İttifak yok' dese bile millet ittifak yapar. İstanbul tarihinin en çok iş yapılan dönemlerinden birini yaşıyoruz. Vatandaş Ekrem Başkan’dan razı" ifadelerini kullandı.

'İLÇELER İÇİN DE ÇALIŞACAK'

İstanbul'da her partinin kendi adayını çıkardığı bir senaryoda da İmamoğlu’nun kazanacağını söyleyen adlar, "Ekrem Başkan İstanbul’da güzel işler yaptı. Partiler ittifak yaptığında her zaman hesaplar tutmuyor. Ama millet karar verdi mi önünde kimse duramaz. Genel başkanlar konuşabilir fakat kararı millet verir" yorumunu yaptı.

İmamoğlu'nun hedefinin yalnız büyükşehiri değil, ilçeleri de kazanmak olduğunu söyleyen kaynaklar, "Bunun için de ne olursa olsun çalışacaktır" değerlendirmesinde bulunmuş oldu.

İmamoğlu’nun 2019’da aday gösterildiğinde tanınır bir isim olmadığını söyleyen kaynaklar, "Buna rağmen bir başbakanı ve cumhurbaşkanını yendi. Yüzde 5-6 tanınırlıkla İstanbul'a aday olacak kadar cesur bir isimdi. Erdoğan'a karşı iki kere seçim kazandı. Buna başka kim cesaret etti?" diye ifade etti.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı