Mercedes-Benz, 95 Km/s Hızda Tam Otomatik Sürüş Teknolojisini Tanıttı!

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz, otomotiv teknolojisinde önemli bir adım atarak, belirli koşullar altında otomatik sürüş sistemi ile donatılmış araçların saatte 95 kilometre hıza kadar öndeki aracı takip edebileceğini açıkladı.

Mercedes-Benz, "Drive Pilot" adını verdiği "Seviye 3" otonom sürüş teknolojisi ile ilgili önemli bir duyuru yaptı. Şirket, bu sistemi Almanya'nın otoyollarında daha yüksek hızlarda çalışacak şekilde piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı.

Açıklamaya göre, belirli koşullar altında otomatik sürüş sistemi ile donatılmış araçlar, otoyollarda saatte 95 kilometre hıza kadar öndeki aracı takip edebilecek. Sistem, 2024 yılının sonunda Almanya Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu (KBA) tarafından onaylanması ve 2025 yılı başında satışların başlaması bekleniyor. Mercedes-Benz, "Drive Pilot" sistemini saatte 130 kilometreye kadar daha yüksek hızlarda sunabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Mercedes-Benz’in açıklamasında, "Drive Pilot"un fiyatının mevcut seviyede kalacağı (KDV dahil 5.950 avrodan başlayan fiyatlarla) ve halihazırda "Drive Pilot" ile donatılmış araçların ücretsiz olarak güncellenebileceği belirtildi. Daha önce sistemin kullanılabileceği maksimum hız saatte 60 kilometre ile sınırlandırılmıştı.

KBA'nın yeşil ışık yakması durumunda Mercedes-Benz, Almanya'da 3. seviyede kısmi otonom otomobil satabilen ilk şirket olma unvanını elde edecek. Şirketin Münih merkezli rakibi BMW, şu anda sürücünün otoyolda saatte 60 kilometreye kadar hızda sorumluluğu araca devretmesine olanak tanıyan bir sürücü asistanı sunmakta.

Otonom sürüş sistemleri, 0 ile 5 arasında numaralandırılıyor; 5, "tamamen otonom" anlamına geliyor. Mevcut piyasada gelişmiş otonom özelliklere sahip araçların çoğu ise en fazla "Seviye 2" sistemini karşılıyor. Bu yeni gelişme, Mercedes-Benz'in otonom sürüş teknolojileri alanındaki iddiasını güçlendirecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.