Mercedes'ten devrim yenilik: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli

Mercedes, uzun yıllardır otomotiv dünyasında önemli bir yere sahip olan G Serisi'ni tamamen elektrikli olarak yeniden tasarladı. Bu yeni model, çevreci ve teknolojik yeniliklerle donatılmış durumda ve "G 580 with EQ Technology" adıyla piyasaya sürüldü.

Aracın batarya kapasitesi 116 kWh ve tek şarjla 473 kilometre menzil vaat ediyor. Dört adet elektrik motoru bulunan araç, toplamda 580 beygir güç ve 1165 Nm tork üretiyor. Elektrikli G Serisi, off-road performansıyla da dikkat çekiyor ve yeni teknolojik özellikleri sayesinde sürüş deneyimini artırıyor. Ayrıca, aracın yapısında kullanılan malzemeler dayanıklılığı artırırken ağırlığı minimize ediyor. Türkiye'de dizel motorlu G Serisi ile karşılaştırıldığında, elektrikli G Serisi daha düşük bir ÖTV diliminde değerlendirilecek ve bu da fiyatının daha uygun olmasını sağlayacak. Bu nedenle, elektrikli modelin daha cazip bir seçenek olması bekleniyor.

 

FİYATI BELLİ OLDU

Türkiye'de 3 litre hacminde dizel motorlu G Serisi, %220'lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) diliminde yer alırken, çevreci elektrikli G Serisi ise çok daha düşük bir ÖTV dilimi olan %60'lık dilimde değerlendirilecek. Bu durum, elektrikli G Serisi'ni, serinin en uygun fiyatlı modeli yapacak. Dizel motorlu G Serisi'nin başlangıç fiyatı 13 milyon TL iken, elektrikli G Serisi'nin tahmini fiyatı 8-9 milyon TL arasında olması bekleniyor. Bu fiyat farkı, özellikle yüksek ÖTV dilimleri göz önünde bulundurulduğunda, elektrikli modeli çok daha cazip bir seçenek haline getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Range Rover almak artık hayal değil! Elektrikli Range Rover kutuplarda test edildi!
MG'nin Mayıs ayına özel kampanyasıyla ilgili müjde geldi! O modelde 150.000 TL'ye kadar destek!
Sıfıra zam gelince satışlar uçtu: İkinci el otomobil satışlarında bayram havası yaşanıyor!
Otomobil almayı düşünenler dikkat! İkinci el otomobil fiyatlarının artması bekleniyor
Mini Cooper'da büyük bir sürpriz: MINI Countryman modeli şimdi 590 bin TL indirimle satışta