Merdan Yanardağ, Bahçeli’nin Meral Akşener planını deşifre etti

İYİ Parti'nin seçimli kurultay kararı almasının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e destek çağrısı, TELE1'de yapılan bir programda tartışma konusu oldu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Bahçeli'nin Akşener'e yönelik olası planını deşifre etti.

İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı büyük oy kaybının ardından seçimli kurultay kararı alırken, Genel Başkan Meral Akşener'in aday olmayacağını açıkladı. Ancak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Akşener'e partisinin başında kalması çağrısında bulunması dikkat çekti.

TELE1'de yayınlanan 18 Dakika programında konuşan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP'li Cumhurbaşkanı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için yaptığı olası planı canlı yayında ortaya çıkardı. Yanardağ, "Devlet Bahçeli’nin ikazlarının altında yatan Sayın Erdoğan’ın ikazlarının altında yatan bu dalgayı kesmek, yani İYİ Parti Truva Atı işlevini sürdürebilirse eğer Meral Akşener gibi bir liderlikle, iktidardan kaçan oyun İYİ Parti’ye yönelebilme ihtimalini de düşünmüş olabileceklerini değerlendiriyorum" dedi.

Yanardağ, Akşener'in liderliği altında İYİ Parti'nin, iktidar karşıtı oyları kendine çekme potansiyelini de göz önünde bulundurduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon'daki konuşmasına atıfta bulunarak, bir Trabzon ilçesinde toplanan büyük kalabalığın, muhalefet dalgasının yayılma potansiyelini gösterdiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Parti kapatılmadı binayı taşıdık
Milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi
Erdoğan seçimden ders almamış, yargıya müdahalede ısrarcı
Bakanlık için 15 katlı bina kiralandı, içi tamamen yenilendi
Muharrem İnce'den Erdoğan'ın 'milli yas' ilanına tepki