Merdan Yanardağ: Erdoğan aday olacaksa makamını bırakmalı

TELE1 TV'de yayınlanan 18 Dakika programında Merdan Yanardağ, Bahçeli'nin İyi Parti'ye yönelik FETÖ tehdidini, ve YSK'nın Erdoğan'ı muaf tuttuğu anti-demokratik seçim yasaklarını değerlendirdi.Bahçeli, 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı...

TELE1 TV'de yayınlanan 18 Dakika programında Merdan Yanardağ, Bahçeli'nin İyi Parti'ye yönelik FETÖ tehdidini, ve YSK'nın Erdoğan'ı muaf tuttuğu anti-demokratik seçim yasaklarını değerlendirdi.

Bahçeli, 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili "Bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteğiyle veya buna benzer imkanlarla bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ'nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir'' dedi.

TELE1 TV ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Bahçeli'nin açıklamasını seçmene bir tehdit olarak yorumladı. Yanardağ, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

"Bahçeli, Meral Akşeneri işaret ederek 100.000 imza içinde kaç tane bylockçu fetöcü var kaç tane pkklı var diye seçmeni de tehdit ediyor. Millete parmak sallayan bir blokla karşı karşıyayız. Bu resti iyi parti görüyor. Ana haber bültenimize Ümit Özdağ bağlandı. Bu bir korkudur biz bunu elimizin tersiyle itiyoruz dedi."

Yanardağ, YSK'nın seçim yasaklarının Erdoğan için geçerli olmadığını duyurmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Belediye meclisine aday bile olsanız, tapu kadastro milletvekilliğine aday olduğunda bile görevinden istifa ediyor. Cumhurbaşkanı neden istifa etmyior:? Bunu muaf tutt. Bu niye cumhurbaşkanı için geçerli değil.

Erdoğan aday olacaksa bu makamı bırakıp aday olmalıdır. YSK’ya saygı duyarak buradan bir suç duyurusunda bulunuyorum. Bu karar geri çekilmeli.

Cumhurbaşkanlığı uçağıyla gidecek, mitin yapacak. Ve ondan sonra da cumhurbaşkanlığı seçimi adil ve şeffaf ve eşit koşullarda olacak." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi